
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ha igazán egészséges leveket szeretne készíteni, esetleg léböjtkúrára vállalkozik, akkor a nyersanyagokat biopiacon érdemes beszerezni. A gyümölcsöket-zöldségeket alaposan mossa és hámozza meg, és a jobb ízhatás kedvéért nyugodtan keverje a különféle hozzávalókat. Nagyon finom például a cékla almával, az ananász körtével vagy a sárgarépa almával.

A testünk szó szerint úgy működik mint egy gyümölcsfacsaró. Mikor gyümölcsöket és zöldségeket eszünk, a testünk megemészti őket, úgy hogy kivonja a gyümölcslevét, azért hogy hozzájusson a tápanyaghoz. A test ezután a fennmaradó rostokat a belekbe küldi. Mi azonban a facsaró által kinyerjük a gyümölcs levét, így könnyebbé tesszük a szervezet számára a tápanyaghoz való hozzájutást, ezután a testnek nem kell már felbontania a gyümölcsöt vagy a zöldséget.
Talán azt gondolja a 100% os ipari gyümölcslevekből is megfelelő mennyiségű tápanyagokhoz juthat. De nagy különbség van a kettő között, nem számít mekkora mennyiséget fogyaszt el. Csak a friss gyümölcslé igazán friss és élő enzimekkel teli, amire a szervezetnek szüksége van és segít annak. A gyümölcs és zöldséglevek amiket palackokban vagy dobozokban vásárol, pasztörizálva vannak. A magas hőmérséklet amivel a pasztörizálás jár, elpusztítja az egészséges tápanyagokat és vitaminokat a gyümölcslében.

A friss gyümölcslé által hozzájutunk ásványokhoz, alapvető zsírsavakhoz, vitaminokhoz, fehérjékhez és szénhidrátokhoz csak néhányat említve. Ez mind szükséges a jó egészséghez és emellett sok energiát és kicsattanó egészséget biztosítanak, csökkentik a betegségek kockázatát és megerősítik a csontjainkat.