2024.03.19. - József, Bánk
bohócdoktor vizit szja 1%

Házi kechup készítés egyszerûen!

Házi kechup készítés egyszerûen!

  1000 Ft kb, Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

  -

Hozzávalók: - paradicsom (2-3 kg), - 3 nagy vöröshagyma, - 4 nagy gerezd fokhagyma, - 1 piros paprika, - 25 cl Almaecet, - 150 g világos barna cukor, - 3 kávéskanál só, - frissen õrölt fekete bors, A hozzávalókat összedaraboljuk és feltesszük fõni egy nagy fazékban és fõzzük-fõzzük míg homogén anyagot nem kapunk. A szegfûszeget tegyük a régi fajta „tea tojásba”. Ez kb. 1,5-2 óra és a végén, -mielõtt teljesen kész lenne- tesszük bele a cukrot, ecetet, vega-mixet, tartósítót, hagyjuk egyet még forrni, és kézi mixerrel turmixoljuk össze, a kívánt sûrûségûre. Elõmelegített üvegekbe tesszük, és mielõtt lezárnánk, a tetõ alá tegyünk celofánt és a kettõ közé még egy késhegynyi tartósítót. Lezárjuk az üveget és „dunsztba” tesszük. Másnap akár már fogyasztható is. Sok sikert hozzá!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!