Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sütött előmelegítjük 170 C -ra légkeveréssel. Előkészítünk kettő sütőlapot, szilikonos sütőpapírral, vagy szilikonos sütőlapot. Formázzunk golyókat a kezünkkel (kb. 2 evőkanál massza kekszenként) és 3-5 cm távolságra rakjuk egymástól a sütőlapra. Süssük 12-14 percig, amíg az oldalai enyhén megpirulnak.
A kekszek közepe még nagyon puha és nem tűnik késznek. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni a sütőlapon 5 percig, mielőtt egy rácsra szedjük, hogy teljesen kihűljön. A kekszek továbbra is készülnek a sütőlapon, ez idő alatt.
Hozzávalók:
- 230 g vaj sótlan, puha szobahőmérsékletű
- 200 g barna cukor (világos vagy sötét)
- 50 g kristálycukor
- 2 db nagy tojás
- 15 ml vanília aroma
- 15 ml melasz vagy juharszirup (el is hagyható)
- 190 g liszt
- 5 ml szódabikarbóna
- 7,5 ml őrölt fahéj
- 2,5 ml só
- 240 g zabpehely
Forrás: www.cookpad.com