2024.03.19. - József, Bánk
bohócdoktor vizit szja 1%

Provanszi saláta

Provanszi saláta

  Ft

  Csak regisztrált felhasználóknak!

 

Hozzávalók: 1 nagy fej saláta 1 csokor apró szemû piros retek 3 keményre fõzött tojás 1 kiskanál ecet A szószhoz: 1 evõkanál ecet 1 kiskanál mustár 1 kiskanál porcukor 2-3 tört fokhagymagerezd só õrölt bors 5 evõkanál olaj Elkészítés: A salátát darabokra tépjük. A keménytojásokat meghámozzuk és feldaraboljuk. A mártáshoz a fokhagymát a mustárral, a cukorral és az ecettel simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd állandóan kevergetve az olajat nagyon vékony sugárban belecsorgatjuk. A salátát beleforgatjuk, tálba töltjük, a keménytojással és a retekkel díszítjük. Fél óránál tovább ne hagyjuk állni, mert a salátalevelek elfonnyadhatnak.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!