
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az egyik leghatékonyabb vércukorszint-csökkentő, segítheti az izomszövetek glükóz felvételét, serkentheti a glükóz szállítását a szövetekhez a véráramon át. Képes akár húszszorosára is felgyorsítani a cukoranyagcsere folyamatát. Lassítja az emésztés során a gyomorürülését, így megelőzi a cukorszint ingadozását, másrészt növeli az inzulin és az antioxidánsok hatékonyságát. Az ajánlott napi adag 1 mg, tehetjük müzlibe, fűszerezhetjük vele reggeli kávénkat vagy teánkat is. A fahéj és a méz együttes fogyasztása más betegségek megelőzésében és kezelésében is hatásos, így például: erősíti az immunrendszert, megfázás ellen is jó, csökkenti a koleszterinszintet is.

Ezt használják a legrégebb óta gyógyításra, fő hatóanyaga a allixin nevezetű anyag, amely megvéd a baktériumoktól. Sikeresen csökkenthető fokhagymával a vérnyomás, a koleszterinszint, a vérrögképződés kockázata, és a vércukorszint is. Sokan azért nem fogyasztják, mert kellemetlen, maradandó aromáját sokáig érezzünk utána, ám ha fogyasztása után egy kis idő elteltével tejet iszunk rá, csökkenthető a kellemetlen érzés.

A csicsóka külsőre nagyon hasonlít a burgonyához, ezért szokták a „szegények krumplijának” nevezni. Rosttartalma hatszor nagyobb, mint a burgonyáé. A vércukorszintet nem emeli meg drasztikusan, segít beállítani az optimális cukorszintet, csökkenti az inzulinfüggőséget. Lassabban szívódik fel, mint a glükóz, így segít stabilizálni a vércukorszintet. Javítja a máj méregtelenít? és anyagcsere funkcióját. Fogyaszthatjuk salátákban, párolva, készíthetünk belőle turmixokat (naranccsal, citrommal, almával, mézzel kiváló).

Az almának sok pozitív hatása ismert, de különösen jó hatással van a vércukorszintre. Nagy mennyiségben tartalmaz pektint, mely arról gondoskodik, hogy az élelmiszerek cukortartalma lassan kerüljön át a vérbe. A pektin főleg az alma héjában található, ezért ajánlott az almát hámozatlanul fogyasztani.
