2024.04.20. - Tivadar

Fogyókúrához kiváló gyümölcs az eper

Fogyókúrához kiváló gyümölcs az eper
Fogyókúrához kiváló gyümölcs az eperRemek szomjoltó, kiváló fogyókúra esetén, mivel jóllakottság érzését kelti, valamint vértisztító hatása segít a salakanyagok és a felesleges zsír távozásában, fokozza a méregtelenítési folyamatot. A bőrbe dörzsölve bőrápoló hatású, eltávolítja az elhalt hámsejteket, napozás után hűsíti a bőrt, és véd az ultraibolya sugárzástól is, de kedvező hatással van a bőrzúzódásokra is. Fogfehérítés esetén is alkalmazható, fényesek és fehérek lesznek a fogak tőle. Pépesített földieperrel kell átdörzsölni a fogakat hetente egyszer.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.

Az eperlé (amit érdemes sűrűsége miatt almalével hígítani) C-vitaminban, foszforban, káliumban és kalciumban gazdag és természetes fájdalomcsillapító is szalicilsav tartalma miatt (ami az aszpirin egyik hatóanyaga). Epe- és vesebántalmak, reuma, cukorbaj, magas vérnyomás, székrekedés és köszvény kezelésére is hatékony. Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is. Oldja a máj zsírlerakódását, jó hatást fejt ki a májgyulladásban szenvedő betegek szervezetében.
Az eperben található magocskáknak magas a cinktartalma, mely befolyásolja a tesztoszteron jelenlétét a testben, afrodiziákum, fokozza a vérbőséget nőknél és férfiaknál egyaránt. Jótékony hatásai mellett sajnos az egyik leggyakoribb allergiát okozó gyümölcs, csalánkiütést idézhet elő. A földieper az étkezésben nagyon sokrétűen használható a levestől kezdve a tortáig. Szörp, dzsem, lekvár, befőtt formájában is mennyei. Alacsony kalóriatartalma miatt nagyobb mennyiségben is ehetünk belőle.
Az eper jótékony hatása:

- különösen a magas vérnyomásban szenvedőknek ajánlott
- a köszvénnyel küzdők számára ajánlott
- segíthet az ízületi problémákon
- segíthet az ekcémán
- a látványa is energetizál
- serkenti a vérkeringést
- fokozza a méregtelenítő folyamatokat
- kitűnő vértisztító táplálék a bőséges C- és E-vitamin tartalmával
- csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét
- csökkenti a kötőszöveti gyulladások kialakulásának esélyét
- csökkenti az agyér-elmeszedés kialakulásának esélyét
- csökkenti a rák kialakulásának esélyét
- fiatalító hatása van a benne található vegyületek miatt
- megvéd a nap káros hatásaitól
- megszabadít az elhalt hámsejtektől, ha a bőrbe bedörzsölöd
- hűsíti bőrt napozás után
- fogfehérítésre kiváló
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!