
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A biotin és B-vitamin-tartalma igazán jót tesz a hajnak, előbbitől kifejezetten fényes és ragyogó lesz - nem véletlenül alkalmazzák már számos készítményben... és a körmünk is megerősödik tőle!

2. Marhahús
Dr. Sandeep Suttar, a Mumbaiban található hajklinika professzora szerint, amennyiben nincs koleszterin-problémánk, együnk rendszeresen marhahúst, hiszen megtalálható benne minden olyan tápanyag, ami az egészséges fejbőr és haj titka: fehérje, B-vitamin, vas, cink és számos más ásványi anyag segít a szálak egészségének és szépségének fenntartásában. Persze csak akkor együk, ha más orvos nem tiltotta le a fogyasztását.
3. Zöld tea
A polifenolok hatása a szervezet egészére nézve előnyökkel jár, ez alól a haj sem kivétel: fogyasztásával fényesen és korpamentesen tarthatjuk frizuránkat. Dr. Sandeep tanácsa szerint a leggyorsabb megoldás a fejbőr hámpikkelyei ellen, ha ezzel a csodálatos teával mosunk hajat, de az is jó, ha belemasszírozzuk a fejbőrbe.

4. Lazac
Az egészséges haj kulcsfontosságú tápanyaga a D-vitamin és a fehérje, a lazac ezek kiváló forrása, ráadásul omega 3 zsírsavakat is tartalmaz. Ez utóbbi a hajas fejbőr és a hajhagymák nélkülözhetetlen tápláléka.
5. Répa
A sárgarépa nem csak a látásunkra van pozitív hatással, vitaminjai a haj számára is elsőrendűek. Az A-vitamin például fontos szerepet játszik a faggyútermelés helyreállításában, amely ha megfelelően működik, a hajunk csodálatos lesz.

6. Dió
Az olajos magvak közül a dió a legjobb a haj tápláltságának fenntartásában. A kis csonthéjas termések dugig vannak omega 3 zsírsavakkal, biotinnal, E-vitaminnal, továbbá az ember megfelelő egészségi állapotához nélkülözhetetlen nyomelemmel, a rézzel - melyek együttesen sokat tesznek azért, hogy a nap káros sugárzása ne tegyen kárt a hajszálakban. Mindemellett megelőzi a hajhullást és segít megőrizni a haj természetes színét.
7. Leveles zöldségek
Minden, ami zöld: spenót, brokkoli, és saláta minden mennyiségben! Telis-tele A és C-vitaminnal, melyek a már említett faggyútermelés során fejtik ki hatásukat, természetes balzsamot adva a fejbőrnek és a hajnak.
8. Barnarizs
A hántolatlan rizs nagyon jót tesz a szervezetnek, fehérje, vitaminok és a rost fő forrása. Amellett, hogy számos egészségjavító hatással bír, a hajnak is jót tesz, mi több! Hamar és sokáig teltségérzetet okoz, így nem eszünk annyit és annyiszor, mint ahogyan azt tohonya életvitelünk során tennénk.

9. Osztriga
Az úgynevezett andorgén hormon-termelődés alacsony szintjének köszönhető a korpa és a kopaszság. Az osztrigától hemzsegő étrend cinkben gazdag, ami elősegíti a hormonhiányos állapot egyensúlyba történő billenését - ezzel pedig búcsút inthetünk a korpának és a tar fejbőrnek.
10. Szilva
A rendszeres szilvafogyasztás nem csak a haj állagát javítja, hanem vastartalma miatt megelőzi a hajhullást, a szálak elvékonyodását és a hajszín kifakulását.
