
Ha az egészséges étkezést és rendszeres testmozgást őszi finomságokkal egészítjük ki, máris könnyebbé tehetjük a fogyás felé vezető rögös utat. Az alma a többi gyümölcshöz hasonlóan nagyon jó méregtelenítő, salaktalanító étel, de vigyázzunk, hogy ne a legédesebb fajtákból válasszunk, mert azoknak túl magas lehet a glikémiás indexe. A kissé savanykásabb fajták ugyanúgy csillapíthatják az édesség iránti vágyat, ugyanakkor kíméletesen emelik meg a vércukorszintet, és sokáig azonos szinten tartják, így elkerülhető a farkaséhség.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az almában lévő C-vitamin, valamint a magnézium elősegítik a zsírégetést, de a gyümölcsben található az úgynevezett kvercetin nevű anyagból is, ami szintén jó hatással van az emésztésre és a zsíranyagcserére.
Fahéj:
A fahéj nagyon sokoldalú fűszer, ráadásul, mivel gyorsítja az anyagcserét, fokozza a zsírégetést és a méregtelenítést. Valamint csökkenteni a vér koleszterinszintjét, szabályozza a vércukorszintet és megelőzi a farkaséhséget.
Méz:
Antiszeptikus összetevői csökkentik a gyomor és az emésztőszervek gyulladásos megbetegedéseit, a benne található kálium, magnézium és vitaminok az egészségesen működő anyagcseréhez is hozzájárulnak. A mézet csak módjával fogyasszuk, ha fogyni szeretnénk, ugyanis magas a glikémiás indexe.