Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Körte
A körte egy sor olyan fontos elemet tartalmaz, amelyek pozitív hatással vannak az emésztésre. Kálium- és nátrium tartalma egyensúlyban tartja a szervezet folyadékháztartását, C-vitamin tartalma miatt pozitív hatással van az immunrendszerre, emellett segít a csontritkulás megelőzésében, és sok B2-vitamint is tartalmaz. Ennyi jótékony hatás után semmiképpen ne feledkezzünk el erről a gyümölcsről, ha tehetjük, akkor hetente kétszer-háromszor fogyasszuk.
Szőlő
Az egyik legnépszerűbb őszi gyümölcs tagadhatatlanul a szőlő. Nemcsak azért, mert finomabbnál finomabb borok készülhetnek belőle, hanem azért is, mert nagyon finom nyersen, húsok mellé szószban, valamint süteményekben is. Amellett, hogy finom, a szőlő nagyon egészséges is: nagyon jó hatása van az idegrendszerre, vérszegénység és gyulladásos megbetegedések kezelésére is kiváló. Kálium tartalma miatt segíti a sejtek megújulását, C-, E- és B-vitaminjainak köszönhetően pedig erősíti az immunrendszert és fokozza az anyagcsere működését is.
Dió
Ha fogyókúrázunk, de szeretnénk nassolni, akkor tiszta szívből ajánljuk a diót. Ez a finom ropogtatni való ugyanis nem csak süteményben kiváló, de még a fogyókúrázóknak is ajánlatos. Egy valamire nagyon kell figyelni: sokaknál allergiás reakciót vált ki ez a zsírsavakban és vitaminokban is gazdag finomság, így először fogyasszuk mértékkel.
Sütőtök
Nincs is jobb annál, mint amikor egy szürke őszi délutánon sütőtök illata lengi be a szobát. A sütőtök gazdag A-, C-vitaminban, de sok benne a kalcium, a foszfor és a karotin is, tehát igazi vitaminbomba, fogyasszuk rendszeresen.