2024.03.29. - Auguszta

A legjobb tavaszi zöldségek, gyümölcsök

A legjobb tavaszi zöldségek, gyümölcsök
A legjobb tavaszi zöldségek, gyümölcsökA frissen szedett zöldségek és gyümölcsök nem csak sokkal finomabbak, hanem a tápanyagértékük is jóval magasabb. Ha az általad fogyasztott zöldségeket és gyümölcsöket messze termesztik tőled, akkor valószínűleg utóérlelik őket, hogy a szállítás során ne menjenek tönkre és tökéletes állapotban juthassanak a piacra. Ezalatt a folyamat alatt pedig az értékes tápanyagaikat is el fogják veszíteni. A helyi termékeknek nemcsak az ízük lesz kirobbanó, hanem a bennük található tápanyagok is meghatározóan értékesek lesznek.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tavaszi hónapok során az alábbi gyümölcsök és zöldségek nyújthatják a legremekebb ízélményt.

- Eper, áfonya, málna: Nemcsak finomak, kívánatosak és színesek, hanem igazán egészségesek is! Minél drágábbak, annál messzebbről szállítják őket, ezért nyugodtan választhatod az olcsóbbakat. Az ár nem megy a minőség rovására, hiszen az árkülönbségek csak a szállításról szólnak.

- Saláta: A friss saláta tavasszal jelenik meg, és a nyár során is nagy slágernek számít. Válassz friss és ropogós salátát!


- Spenót: Egy másik nagyszerű zöld változata – salátaként, tésztába, párolva és köretként is finomak. Válassz ropogós, friss darabokat.

- Cukorborsó: Édes és finom, zsenge zöldség, ami főételként és nasiként is nagyon jó alternatívák. Vedd őket még hüvelyestől, és kerüld a nagyon világos vagy nagyon sötétzöld árnyalatúakat.

- Spárga: Csak mint sok más gyümölcsöt és zöldséget, a spárgát is egész évben megtalálhatod bármelyik szupermarketben – ám akkor a legfinomabbak és egészségesebbek, amikor szezonálisak. Válassz egyenes, ropogós, zöld szálakat. Emellett a fehér spárga is kifejezetten ízletes, salátaként, sütve vagy tészta mellett is.

- Bébirépa: Nem arra gondolunk, amelyeket konzervben vehetsz a boltokban. Ezek igazi bébirépák, amelyeket még a zöld szárukkal együtt vehetsz meg. A vibrálóan narancssárga színű, valamint világos zöld szárú zöldségek a legfinomabbak. Tökéletesek sütéshez, pároláshoz is, de köretként is megállják a helyüket.


- Rebarbara: Ha tavasz, akkor rebarbara. A piros, ropogós szárak a legízletesebbek. Savanykás, így eperrel együtt párosítva igazán tökéletes egyensúlyt képeznek – akár frissen, akár kompótként.

- Fokhagyma: A fokhagyma a főzés egy fontos eleme, és tavasszal biztosan friss fejeket vehetsz belőlük. Ám ha zöld hajtások jönnek ki belőle, tegyél le róluk – ez azt jelenti, hogy nem frissek.


- Menta: A menta tavasszal kezd el nőni, és rengeteg mindenre használható – készíthetsz belőle teát, adhatod salátához vagy desszertekhez. Keress egészségesen zöld levelűeket, amik nem hervadtak.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!