
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg kimagozott meggy
- 3 evőkanál őrölt mák
- 10 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A vajat olvaszd meg, majd add hozzá a cukrot, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a tojásokat és jó alaposan keverd össze. Míg egy másik edényben keverd el a lisztet és a mákot. A két keveréket add össze, majd ha egynemű lesz, add hozzá a magozott meggyet. Öntsd bele a muffinpapírral kibélelt formákba, majd előmelegített sütőben süsd körülbelül 25 percig 180 Celsius fokon.

2. Sajtos muffin:
Hozzávalók:
- 12 adaghoz:
- 1,5 bögre reszelt sajt
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1 bögre tej
- só
- bors
Elkészítés:
Egy tálba tesszük a reszelt sajtot, a lisztet, a sütőport, ízlés szerint sót és borsot. A tojást felverjük, a tejjel összekeverjük, majd a liszthez öntjük, összekeverjük. A formákat 3/4-ig kanalazzuk tésztával, a tetejét megszórhatjuk szezámmaggal. 180 fokon 12-15 percig sütjük.

3. Epres muffin:
Hozzávalók:
- egy bögre finomliszt
- 3/4 bögre cukor
- 10 dkg vaj
- 1 bögre apróra vágott eper
- 3 tojás
- fél zacskó sütőpor
- vaníliás cukor
- papírkosár
Elkészítés:
A cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat alaposan keverjük el. Adjuk hozzá a tojásokat és dolgozzuk ezzel is össze. A legjobb, ha kézi habverővel dolgozunk. A masszához adagoljuk hozzá a lisztet és a sütőport két részletben. Forgassuk bele az epret. A süteménymasszát adagoljuk kis papírkosárba. Ne töltsük meg őket teljesen, csak háromnegyedig. 12-15 percig süssük közepes lángon.

Színes mázakkal és cukorkákkal tovább díszíthetjük az ínycsiklandozó muffinokat:

