
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
2. Káposzta: A káposzta nagymértékben tartalmaz szulforafén nevű anyagot, ami serkenti a rákmegelőző enzimek termelődését a szervezetben. Lehetőleg ezt is fogyasszuk leginkább nyersen, reszelve tehetjük szendvicsekbe vagy salátába.

3. Mángold: A zöld leveles zöldségek jeles képviselője tele van karotinoiddal, amely biztosítja a szemek egészségét. Egyszerűen aprítsuk fel és szotírozzuk olívaolajban.
4. Fahéj: Talán kevésbé közismert, de a fahéj, egzotikus illata és aromája mellett, segít a vércukor és a koleszterin megfelelő szinten tartásában. Elég, ha fahéjjal hintjük meg a kávénkat, vagy a reggeli zabpelyhet.
5. Gránátalmalé: Régóta közismert magas antioxidáns tartalma mellett, csökkenti a vérnyomást.
6. Aszalt szilva: Szintén antioxidánsokban gazdag. Prosciuttoba göngyölve, majd megsütve, remek előétel lehet.

7. Tökmag: A tök magja a növény tápanyagokban leggazdagabb része, amely kitűnő magnéziumforrás, ezen kívül sok ásványi anyagot tartalmaz, amelyek mind hozzájárulnak a hosszú, egészséges élethez. Pörkölve fogyaszthatjuk magában, nassolnivalóként vagy gazdagíthatjuk vele a salátánkat.
8. Szardínia konzerv: A szardíniában elképesztően magas az omega-3 zsírsavtartalom, gazdag kalciumban és gyakorlatilag nem tartalmaz higanyt. A szardíniában ezen kívül vas, magnézium, foszfor, kálium, cink, réz, és mangán valamint B vitaminok is találhatók. Olyan konzervet válasszunk, amelyek napraforgó vagy olíva olaj felhasználásával készültek. Fogyaszthatjuk magában, salátába, pirítósra, tehetjük, vagy készíthetünk belőle szendvicskrémet mustárral és hagymával.
9. Kurkuma: A fűszerek királyának is nevezett kurkuma, gyulladásgátló és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Tojásrántottába és zöldséges ételek fűszerzéséhez kiváló.

10. Áfonya: Az áfonya, állatokon végzett kísérletek szerint, segít a memória megőrzésében. Hasznos tulajdonságainak nagy része még fagyasztáskor sem vész el. Keverjük sima joghurthoz vagy szójatejhez, és szórjuk meg zúzott mandulával.
11. Sütőtök: Alacsony kalóriatartalmú zöldség, magas rosttartalommal és immunrendszert stimuláló A-vitaminnal.
