
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók:
- fél liter bor (bármilyen, ami forralt bornak jó)
- fél kg cukor
- 1 tasak lekvárzselésítő
- 1-2 rúd fahéj
- 6 szem szegfűszeg
- fél narancs szeletelve
A borból kevés cukorral és a fűszerekkel az előző receptben foglaltaknak megfelelően forralt bort készítünk. Miután jól kiáztak a fűszerek, leszűrjük a keveréket. A lekvárzselésítőt a csomagoláson látható útmutatásnak megfelelően a borhoz keverjük, majd az egész keveréket felforraljuk. Belekeverjük a cukrot, és rövid ideig főzzük a borlekvárt. Szintén sterilizált üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba helyezzük.

Forralt boros szilvadzsem:
Hozzávalók:
- 1 kg szilva
- 1 tasak lekvárzselésítő
- 60-70 dkg cukor
- 2,5 dl bor
- 2 dkg cukor
- 1 rúd fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- fél narancs szeletelve
Elkészítés:
A borhoz hozzáadjuk a 2 dkg cukrot és a fűszereket, az egészet fölmelegítjük, majd elzárjuk a tűzhelyet, és állni hagyjuk a forralt bort. Ha időnk engedi, akár órákra, vagy egy éjszakára is, hogy a fűszerek alaposan kiázzanak.
A szilvát kimagozzuk, és botmixerrel pépesítjük. A csomagoláson látható útmutatásnak megfelelően belekeverjük a lekvárzselésítőt. Felforraljuk a gyümölcsöt, majd belekeverjük a cukrot, az újraforrástól számított 5-10 percig főzzük, és legvégül hozzátesszük a leszűrt forralt bort. Sterilizált üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba helyezzük.
