
Ha nyaralás alatt nem szeretnénk sokáig főzni, érdemes gyorsan elkészíthető ételekkel és frissítőkkel készülni. Ilyen ez a könnyű sorbet is, melyet ezúttal az egyik kedvenc nyári gyümölcsünkkel, dinnyével ajánlunk, és hűsítő kiegészítője lehet egy nyári vacsorának. Turmixoljuk össze a dinnyét, valamint a bazsalikomleveleket, a narancslét, a cukrot és a sót. Forgassuk a gépben, amíg a cukor fel nem olvad és egy sima masszát nem kapunk, ez mintegy harminc másodperc. Tegyük be a fagyasztóba egy órára.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Félidőben keverjük össze, hogy összetörjük a jégkristályokat. A legvégén keverjük össze újra habverővel, majd fagyasszuk további 30 percig.
Kis üvegtálakban, bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk.
Hozzávalók:
- 500 g sárga- vagy görögdinnye, meghámozva, kockára vágva
- 6 friss bazsalikomlevél + a tálaláshoz
- 90 ml narancslé
- 150 g porcukor
- 1 tk. só
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!