
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
2. Tök:
A tök nagyon egészséges jelentős A- és C-vitamin tartalma miatt, ráadásul a kalóriatartalma sem túl magas, az édes burgonya kalóriatartalmának kevesebb mint a fele.
3. Brokkoli:
A brokkoli kiváló köret, de a különböző (teljes kiőrlésű) tésztából készült ételeket is remekül fel lehet vele dobni. Ha zöldségekkel töltjük meg a tésztaételeket, kevesebb kalóriát fogyasztunk, mert hamarabb eltelünk.

4. Kelkáposzta:
Manapság a sötétzöld levelek az egészség jelképévé váltak. Akárcsak a brokkoli, a karfiol és a káposzta, a kelkáposzta is az antioxidánsokban gazdag keresztes virágú zöldségek közé tartozik, kiváló méregtelenítéshez és A-vitaminban, illetve rostban is gazdag.
5. Lilakáposzta:
Elképesztően alacsony kalóriatartalmával (17 kalória egy csészényi) a káposzta gyakorlatilag szabad prédának tekinthető. Káposztasalátaként kiváló köret bármilyen hús mellé: majonéz helyett inkább egy kis olívaolajjal és borecettel locsoljuk meg és adjunk hozzá némi reszelt répát, sót és borsot. Ha az alacsony kalóriatartalom önmagában nem volna elég csábító, jó ha tudjuk, a káposzta a mell-, tüdő- és vastagbél rák leküzdésében is segíthet.
