
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
De talán a legfontosabb, hogy időben vedd ki a tésztát a sütőből: 5-7 perc elég a mézeskalácsnak, hogy átsüljön. Akkor jó a tésztád, ha érintésre még ruganyos, szerkezetre már szivacsos, de semmiképp sem barnult meg nagyon, csak épp, hogy színt kapott.

És az egyik legnagyobb titka a puha mézeskalácsnak a megfelelő levegő: Ha a mézeskalács száraz levegőn van, akkor kiszárad és kemény lesz. De a benne lévő méz képes arra, hogy párás levegőn a körülötte lévő párát megkösse és a mézeskalácsot megpuhítsa.
Párás levegőt kell biztosítanunk a kemény mézeskalácsoknak. Tegyük hát őket egy jól záró dobozba (pl. fém sütis dobozba) és tegyünk melléjük alma szeleteket vagy megnedvesített papírzsepit. Az almából nem csak nedvesség távozik, hanem aroma anyagok is, amit a mézeskalács felvesz. Alma fajtától és mézeskalács fűszerezéstől függően nem biztos, hogy az ízek harmonizálni fognak. Ezért a nedves papírzsepi a biztosabb megoldás. Vigyáznunk kell azonban, hogy a mézeskalács ne érjen a nedves papírhoz, nehogy elázzon.
