
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Reszeljük bele egy narancs héját, és adjuk hozzá a narancslevet is. A mazsolát szűrjük le és botmixerrel pürésítsük. Majd ezt is adjuk a többi hozzávalóhoz. Alaposan keverjük össze. A tenyerünkben formázzunk belőle egyforma méretű szaloncukor alakokat. Majd tegyük őket egy szilikonos sütőpapírral fedett tálcára és tegyük őket hűvös helyre - de ne hűtőbe! - egy napra szikkadni. Az egy nap elteltével olvasszuk meg a csokoládét vízgőz fölött. Ha túl sűrű, kevés olvasztott kókuszzsírral hígíthatjuk. Mártsuk ki őket a megolvasztott étcsokoládéban és a papírra visszatéve hagyjuk megkötni a csokoládét rajtuk.
Recept:
A mazsolákat válogassuk át, szedjük ki belőle a szárakat, oda nem való dolgokat, majd öntsünk rá forró vizet és így tegyük félre. Egy nagyobb tálba mérjük bele a kókuszreszeléket, a darált diót, fahéjat. Reszeljük bele egy narancs héját, és adjuk hozzá a narancslevet is. A mazsolát szűrjük le és botmixerrel pürésítsük. Majd ezt is adjuk a többi hozzávalóhoz. Alaposan keverjük össze. A tenyerünkben formázzunk belőle egyforma méretű szaloncukor alakokat. Majd tegyük őket egy szilikonos sütőpapírral fedett tálcára és tegyük őket hűvös helyre - de ne hűtőbe! - egy napra szikkadni. Az egy nap elteltével olvasszuk meg a csokoládét vízgőz fölött. Ha túl sűrű, kevés olvasztott kókuszzsírral hígíthatjuk. Mártsuk ki őket a megolvasztott étcsokoládéban és a papírra visszatéve hagyjuk megkötni a csokoládét rajtuk.
Hozzávalók:
A töltelékhez
- 50 g dió (darált)
- 25 g kókuszreszelék
- 125 g mazsola
- 1 db narancshéj (reszelt)
- 1 evőkanál narancslé
- 1 csapott teáskanál fahéj (őrölt)
A bevonathoz
- étcsokoládé (53%-os)

Recept forrása: www.aprosef.hu