Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Mindent csomagoljunk be
A legjobb, ha minden ételt becsomagolva teszünk a hûtõszekrénybe - közölte Dömölki Lívia. De ha valakinek van erkélye, akkor a mostani, 0 fok alatti hidegben a szabadban is tárolhatjuk az élelmiszert.
Ha még sincs más lehetõség, és csak a hûtõszekrényt használhatjuk az élelmiszerek tárolására, akkor érdemes a húsokat felülre tenni, a jégszekrény ugyanis itt a leghidegebb. A zöldségeket azonban nem kell olyan hidegen tartani, így azokat helyezzük alulra.
És mit tehetünk a karácsony után ránk maradt rengeteg élelmiszerrel? Ezek néhány napig még tárolhatók, leleményes háziasszonyok pedig újdonságokat is készíthetnek belõle. A megmaradt pörköltbõl például húsos palacsintát, a sült húsból pedig majonézes salátát.
A sütemények is eltarthatók még egy ideig, csak arra kell vigyázni, hogy ki nem száradjanak.
Használjuk fel a maradék élelmiszereket!