2025.11.03. - Gyõzõ

Nyusziváró húsvéti falatok

Nyusziváró húsvéti falatok
Nyusziváró húsvéti falatok A különbözõ hidegtálak elmaradhatatlan kellékei a húsvéti ünnepeknek, így, ha mutatós hidegkonyhai ételekkel szeretnénk meglepni vendégeinket, érdemes elõre megterveznünk a tálak díszítõelemeit.

A vajat ízesítés elõtt, egy robotgép segítségével jól dolgozzuk el, majd keverjük hozzá a fûszereket-pasztákat, amelyek a következõk lehetnek: apróra vágott zöld és piros kaliforniai paprika, snidling, sárgarépa, fekete olívabogyó, só-bors keveréke.
- szardellapaszta vagy tonhalpástétom, egy gerezd citrom leve

- blansírozott, finomra vágott zsázsalevél

- finomra vágott petrezselyem, citromlé, só, õrölt fekete bors

Az ízesített vajkeverékeket többféle díszítõelemként használhatjuk fel. Például habzsákból kinyomva gyönyörû rózsákat készíthetünk, vagy különbözõ formákba tölthetjük. A fûszervajat jól nyomkodjuk bele az elõzõleg hideg vízben lehûtött formába, majd a formákból kivett vajfigurákat tálalásig hûtõben tároljuk.