2024.04.20. - Tivadar

A legtöbb eredményesen fogyó saját feje után megy

Elfelejthetjük a drága módszereket, pirulákat - legalábbis a Consumer Reports amerikai fogyasztóvédelmi szaklap legutóbbi tanulmánya szerint, amely azt mutatja, hogy a legsikeresebb diétázók saját fejük után mentek, többségükben helyes étkezésre álltak rá és rendszeresen mozogtak.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szaklap összesen 21 632 elõfizetõjét kérdezte meg testsúlyának változásáról élete során, valamint étkezési és mozgási szokásairól.

A mindig karcsúak csoportja - azoké, akiknek sohasem volt túlsúlyuk - a teljes minta 16 százalékát tette ki, a sikeres fogyók csapata pedig további 15 százalékot alkotott. Utóbbi csoportba azokat sorolták a szerzõk, akik több mint három éve legalább tíz százalékkal alatta maradtak életük legnagyobb súlyának.

Legnagyobb számban a vesztes fogyózók voltak, 42 százalékkal. Õk azok, akik fogyni akartak, mégis csúcssúlyuk közelében maradtak vagy oda jutottak vissza. A többi válaszadó az elõzõekbe nem illeszthetõ emberek egyesített csoportját gazdagította a felmérésben.

A mindig karcsúaknak csupán 3 százaléka mondta, hogy sohasem mozgott, és evett bármit, amit megkívánt. A vékonyak és a sikeres fogyók egyaránt rendszeresen ettek egészséges ételeket, gyümölcsöt, zöldséget, magvakat és tartózkodtak a sok zsírtól. Beszámoltak arról is, hogy ellenõrzik étkezésük adagjait, valamint arról, hogy választottak valamilyen rendszeres mozgásformát. A Consumer Reports magazin szerzõi szerint a mindig karcsúak elõnye csak abban állt, hogy nekik természetesebben adódott ez az életmód, míg a sikeres fogyóktól több erõfeszítést igényelt fenntartása.

A sikeres fogyók több mint fele állította, hogy eltervezett célját saját maga érte el anélkül, hogy fogyókúrás tablettákat, könyveket, orvosi kezeléseket, diétás programokat alkalmazott volna. A magazin egy korábbi felmérése is azt mutatta, hogy a legsikeresebb fogyók - akik öt évnél tovább megtartották elért súlyukat - 83 százaléka a saját feje után ment, így érte el az eredményt.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!