2024.04.26. - Ervin

Ecetes sárgadinnye

Hozzávalók: 1 kg sárgadinnye, 30 dkg cukor, 2 dl borecet, 1 késhegynyi bors, szalicil.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A dinnye héját levágjuk, a magjait kiszedjük, a húsát feldaraboljuk. Annyi borecetet adunk hozzá, amennyi ellepi, majd pár órát állni hagyjuk benne. Utána lecsöpögtetjük, majd a cukorból és borecetbõl készített szirupba tesszük, forraljuk pár percig, aztán belekeverjük a borsot, és egy éjszakát pihentetjük. Utána leszûrjük, a gyümölcsöt üvegekbe tesszük, a levet felfõzzük, majd rámerjük. A tetejére teszünk egy kis tartósítószert, lezárjuk, és száraz gõzbe állítjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!