2024.04.27. - Zita

Gyümölcsös bódulat

Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz ananász, 1 liter jeges gyümölcstea, 1 dl rumaroma, 1 dl konyakaroma, 1/2 liter õszibaracklé, 2 evõkanál méz, szegfûszeg, fahéj, 3 dkg vaníliás cukor, 1 körte, 1 alma, 1 banán, 2 kivi, 2 mandarin, 1 narancs, 1 citrom, 1 üveg meggybefõtt, 1 üveg õszibarackbefõtt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tüzes gyümölcskoktélt készíthetjük kifejezetten gyermekek részére is úgy, hogy „finomítunk” az alkoholos italok adagolásán: a fehérbor és a pezsgõ helyett õszibaracklét és eperteát mérünk.
A készítés menete eleinte ugyanaz: a meggybefõtt levét leszûrjük, és a meggyet mély bóléstálba tesszük. Az õszibarackot és az ananászdarabokat összevágjuk, és a levével együtt a meggyre öntjük. Majd hozzáadjuk a többi gyümölcsöt, megtisztítva és kockára vágva.

Mindezt meglocsoljuk a vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfûszeggel ízesített rumés konyakaromával. A tálat befedjük, és fél napig a hûtõszekrényben érleljük. A jeges teához az eperteafiltert leforrázzuk, majd pár perc múlva ízesítjük mézzel és citrommal, s még forrón összekeverjük jégkockákkal. Közvetlenül a fogyasztás elõtt a hideg õszibaracklét és a gyümölcsteát a gyümölcsökre locsoljuk, majd füles bóléspoharakba öntve tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!