2024.03.29. - Auguszta

Majonézes alma sajttal

Hozzávalók: 1 fej saláta, 600g alma, 150 ml majonéz, 200 g Anikó sajt, pár csepp citromlé, a díszítéshez mentalevél és eper, málna vagy (coctail cseresznye).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A salátát leveleire szedjük, és nagyon jól megmossuk, lecsepegtetjük, szárazra rázzuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd egyenletes kockára vágjuk. Keverõtálba rakjuk és ráöntjük a majonézt és a pár csepp citrom lével, átkeverjük.

A tejszínes sajtot azonos nagyságú kockákra vágjuk, mint az almát és hozzáadjuk. A nagyobb saláta levelekkel körberakjuk a tányért (tányérokat), a maradék leveleket apróra tépkedjük és az almával, sajttal együtt összekeverjük. Az elõkészített saláta levelekre halmozzuk, színes gyümölccsel és menta levéllel díszítve hidegen tálaljuk. Kínálhatjuk grill, hal és sültek mellé köretként is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!