2025.11.03. - Gyõzõ

Burgonyamártás

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 4 dkg zsír, egy kevés vöröshagyma, 2 dkg liszt, 3 dl húsleves, 2-3 szem fehér bors, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, citrom vagy citrompótló, só ízlés szerint.
A hagymát megtisztítjuk, apróra összevágjuk, zsírban enyhén megpároljuk. Hozzáadunk lisztet, megpirítjuk, felhígítjuk 1 dl levessel.

A burgonyát meghámozzuk, apróra összevágjuk, leöntjük 2 dl forró levessel, megfõzzük. A rántással összekeverjük, s állandó kevergetés közben együtt felforraljuk. Ízlés szerint citromlével vagy citrompótlóval, borssal és sóval ízesítjük. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel meghintjük.

Jó étvágyat!