2025.10.27. - Szabina

Ízletes sajtgolyók

Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 25 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 25 dkg trappista sajt reszelve, 2 evõkanál tejföl, só, õrölt bors, 1-1 csokor petrezselyemzöld, snidling.
A hempergetéshez: õrölt pirospaprika, 1 csokor petrezse­lyemzöld.

A krémsajtból, a vajból, a reszelt trappista sajtból, kevés tejföllel, sóval, borssal fûszerezve jól formázható masszát gyúrunk: Hozzáadjuk a fölaprított snidlinget és petrezse­lyemzöldet majd diónyi gombócokat, formálunk belõle. A sajtgolyók egyik részét pirospaprikába, míg a többit apróra vágott petrezselyemzöldbe forgatjuk és színenként váltakozva tálra, tesszük. Tálalásig érleljük, sós keksz, vagy ropi társaságában kínáljuk.

Jó étvágyat!