2024.04.24. - György

Darakrémes pávatollas csokimázzal

Készítette: Baloghné Teréz

Tészta:
60dkg liszt,
3tojás,
2dkg szalalkáli 3dl vízben feloldva,
5dkg zsír,
10dkg cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

(Ebbõl rétestészta keménységû tésztát gyúrunk,négy nagy gáztepsi méretû lapot sütünk).

Krém:
1 liter tejbe,
20 dkg cukrot,
2 dkg kakaóport összekeverünk és felforraljuk.

Belekeverünk 16 evõkanál búzadarát, keményre fõzzük.

Külön kikeverünk 10 dkg porcukrot, 20dkg margarinnal, majd a kihûlt... darás péphez hozzáadjuk. Betöltjük a lapokat. Én a két középsõ lap közé baracklekvárt kentem.

(oszthatod a krémet 3 felé,akkor nem kell lekvár.)Tetejére pici olajjal,gõz felett felolvasztottam 1 tábla ét tortabevonót és rákentem a kész tésztára, majd egy fél tábla fehér csokit, azt összevissza rácsorgattam. Ezután keresztbe és hosszába kb centinként végighúztam a hústût, így kapod meg a pávatollas mintázatot.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!