1 üveg meggybefõtt
3 db alma
5 evõkanál liszt
4 dl tej
2 dl tejföl
szegfûszeg
õrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 lapos teáskanál só
4 evõkanál cukor
![bohócdoktorok adó 1 százalék felajánlás adóbevallás bohócdoktor szja 1% felajánlás](https://matrixalapitvany.hu/_banner/gyermekvedelem-matrix-alapitvany-web-600x242.gif)
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
3-4 dl vizet és a meggybefõtt levét felteszem fõni, beleteszem a meghámozott és felszeletelt almát, és 4-5 percig fõzöm. Hozzáadom a sót, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a szegfûszeget és a cukrot. Mikor már megpuhult az alma, beleöntöm a befõttet.
Ezután a tejjel és a liszttel habarást készítünk, mikor simára kevertük, beletesszük a tejfölt is. Ezt fokozatosan felmelegítjük a forró lével, és ha már kellõen meleg a habarásunk, ráöntjük megpuhult gyümölcsre.
Néhány percig együtt forraljuk, hogy ne legyen lisztízû.