2024.03.29. - Auguszta

Egészben sült malac

Hozzávalók:

- 1 kg sertéstarja
- 30 dkg sertésmáj
- 3 db zsemle
- 5 g törött bors
- 5 g majoránna
- 3 db tojás
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3 dl világos sör
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A megtisztított malacot a hasán végig vágjuk, és a nyakáig felnyitjuk. Egy éles, vékony pengéjû késsel belülrõl eltávolítjuk a gerinccsontot, az oldalcsontokat és a combcsontokat.

A kissé zsíros sertéshúst a májjal és a beáztatott és jól kicsavart zsemlékkel együtt kétszer ledaráljuk. Sóval, törött borssal, majoránnával fûszerezzük, és a tojást hozzáadva jól összedolgozzuk. A belülrõl kicsontozott malacot ezzel a masszával megtöltjük, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrjuk.

A malac külsõ felületét hideg zsírral bekenjük, füleire, farkára papírt csavarunk és mérsékelten meleg sütõbe tolva, lassan sütjük. Villára szúrt, kockásan bevagdalt szalonnadarabbal gyakran kenegetjük, közben a szalonnát mindig sörbe mártogatjuk.

Amikor a malac megsült, a sütõbõl kivéve egy órát pihentetjük, majd fejét levágjuk, hosszában kettészeljük és feldaraboljuk. Reszelt tormát vagy almakompótot esetleg párolt káposztát tálalunk hozzá.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!