2025.11.04. - Károly

Tökfõzelék

Hozzávalók:

- 50 dkg gyalult tök
- 1 csokor friss kapor
- olaj
- liszt
- 1 kisebb fej vöröshagyma finomra vágva
- kevés pirospaprika
- 1-2 dl tejföl
- cukor
- só
- ecet vagy citromlé
Elkészítés:

A tököt kevés vízben tesszük fel fõni sóval és kevés ecettel. Közben zsemleszínû rántást készítünk, melybe beledinszteljük a vöröshagymát, megszórjuk kevés pirospaprikával, vízzel elkeverjük, és ahogy felforrt a tök, beleadjuk a rántást.

A tejfölt is simára keverjük kevés forró fõzelékkel, és hozzákeverjük. Ízesítjük cukorral, sóval, ha még szükséges, savanyítjuk. A finomra vágott kaprot a legvégén tesszük bele, de már nem fõzzük.