2025.11.04. - Károly

Tejszínes kukoricafőzelék

Tejszínes kukoricafőzelék
Tejszínes kukoricafőzelékA konzervkukorica levét leszűrjük, és a felmelegített vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük a kukoricát. A tetejét liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen belőle. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és a tejszínt hozzákeverve tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel vagy bacon darabokkal a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a meleg vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával.
Hozzávalók:

- 50 dkg kukorica
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1-2 dl tej
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt fehér bors
- 1 csokor petrezselyem