2024.04.18. - Andrea, Ilma

Tiramisu ízesítésű torta

Tiramisu ízesítésű torta
Tiramisu ízesítésű tortaKivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A sikeres piskóta tészta receptje: a tojás fehérjét felverem félig és hozzáadom a porcukor 2/3-át, majd tovább verem egészen míg kemény habbá nem válik. Egy másik tálkában elkeverjük a maradék cukrot a tojássárgával, fakanállal hozzákeverjük a fehérjéhez óvatosan, hogy ne törjük meg túlságosan. A szódabikarbónával elkevert réteslisztet beleszórjuk, majd beleforgatjuk a masszába. Beletesszük a tortaformába és elhelyezzük a sütőben. Nagyjából 15-20 perc alatt készül el.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megsült piskótát a sütőben hagyjuk kihűlni, kb. 20 centisre nyitott ajtónál.

Tiramisukrém:

Egy lábaskában összekeverjük a tejfölt, a krémsajtot, a fahéjat, a kávét, a cukrot és a zselatinport. Verjük fel kemény habbá a tejszínt és, ha már szobahőmérsékletű a massza, keverjük bele óvatosan. Ha normál zselatinnal készítjük, oldjuk fel a zselatint 1 deci felmelegített kávéban és ezt adjuk a többi hozzávalóhoz. A tortakarikában várakozó, kihűlt piskótára öntsük rá a masszát és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

Hozzávalók:

- 3 tojás
- 3 púpozott evőkanál porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál rétesliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 20 deka natúr krémsajt
- 6 deci sűrű tejföl
- 15 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál instant zselatinpor
- 2 kávéskanál fahéj
- 8 evőkanál kávé
- 3 dl tejszínhab
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!