Tiramisukrém:
Egy lábaskában összekeverjük a tejfölt, a krémsajtot, a fahéjat, a kávét, a cukrot és a zselatinport. Verjük fel kemény habbá a tejszínt és, ha már szobahőmérsékletű a massza, keverjük bele óvatosan. Ha normál zselatinnal készítjük, oldjuk fel a zselatint 1 deci felmelegített kávéban és ezt adjuk a többi hozzávalóhoz. A tortakarikában várakozó, kihűlt piskótára öntsük rá a masszát és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 púpozott evőkanál porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál rétesliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 20 deka natúr krémsajt
- 6 deci sűrű tejföl
- 15 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál instant zselatinpor
- 2 kávéskanál fahéj
- 8 evőkanál kávé
- 3 dl tejszínhab

Kivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A sikeres piskóta tészta receptje: a tojás fehérjét felverem félig és hozzáadom a porcukor 2/3-át, majd tovább verem egészen míg kemény habbá nem válik. Egy másik tálkában elkeverjük a maradék cukrot a tojássárgával, fakanállal hozzákeverjük a fehérjéhez óvatosan, hogy ne törjük meg túlságosan. A szódabikarbónával elkevert réteslisztet beleszórjuk, majd beleforgatjuk a masszába. Beletesszük a tortaformába és elhelyezzük a sütőben. Nagyjából 15-20 perc alatt készül el.