2025.10.31. - Farkas

Halászlé

Halászlé
HalászléA pontyot megtisztítjuk, megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé. Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük.
Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

Hozzávalók:

- 1,5 kg ponty,
- 5 fej vöröshagyma,
- 2 paradicsom,
- 2 paprika,
- 2 evőkanál pirospaprika