2024.04.16. - Csongor

Rakott tök

Rakott tök
Rakott tökA tököt meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik. A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a már összerakott tökre.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tetejére újabb réteg tököt teszünk, meghintjük zsemlemorzsával. A tetejére kevés olívaolajat locsolunk és közepesen meleg sütőben, 180 C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. Ekkor kivesszük a sütőből és beborítjuk mozzarellával. Visszatesszük még pár percre, míg szépen megpirul. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Hozzávalók:

- 1 db közepes zsenge tök
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg pizza mozzarella
- 2 db tojás
- 1 kis doboz tejföl
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 kis csokor kapor
- só
- zsemlemorzsa
- olívaolaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!