
A csirkemellet csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, és legalább két órára hűtőbe tesszük. Ezalatt az uborkát alaposan megmossuk, lereszeljük, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A fokhagymát vékony karikákra vágjuk, a kaprot picire aprítjuk. Az uborkát alaposan kicsavarjuk, hozzátesszük a joghurtot, a fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, és mehet be a hűtőbe. A csirkemellet jó szorosan betekerjük a csíkozott baconbe, és egy tepsibe vagy jénaiba egymás mellé helyezzük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Olaj nem kell alá, éppen elég, amennyi a szalonnából kisül. Légkeveréses sütőben készre sütjük. A tzatzikivel tálaljuk.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 4 szelet bacon
- só
- bors
- 1 ek mustár
- olaj
- 4 db kígyóuborka
- 5-6 nagy gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 nagy doboz sűrű natúr joghurt
- esetleg tejföl