
A langyos tejet elkeverjük 1 evőkanál liszttel, a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyre téve felfuttatjuk. A lisztet a puha margarinnal, a sóval és a sajttal elkeverjük, összegyúrjuk a tojássárgával és a felfuttatott élesztővel, majd langyos helyen 25-30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát alaposan belisztezett deszkára borítjuk. Henger formájúra sodorjuk, és egyenlő darabokra vágjuk. A darabokból ceruza vastagságú tésztát sodrunk. A tészta két szárát keresztezzük, a végét visszahajtjuk, így kapunk perec formát.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Végül tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk. 15-20 percig kelesztjük, majd 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg puha margarin
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál só
- 3 tojássárgája
- 2,5 dl langyos tej
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!