2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Keksztekercs szinesen

Keksztekercs szinesen
Keksztekercs szinesenEgy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet a kakaóporral, porcukorral, és hozzáadjuk a tejet, rumaromát. Nyújtható tészta állagot kell kapnunk. Ha kell, adjunk hozzá még tejet, vagy darált kekszet. Ha elkészült a tészta, a hűtőben pihentetjük fél órát. Elkészítjük a vajkrémet. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és adunk hozzá pár csepp rumaromát. A krémet három felé osztjuk. Mindegyik tésztához tetszés szerinti színű ételfestéket adunk. A tésztát három felé osztjuk, és egyenként kinyújtjuk kókuszreszelékes deszkán.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Külön-külön elsimítjuk rajtuk a színes vajkrémeket, és hosszában feltekerjük. A rudakat meghempergetjük kókuszreszelékben. Alufóliával letakarjuk, és hűvös helyre (pl. hűtő) tesszük. Ezután lehet szépen éles késsel szeletelni.

Hozzávalók:

- 50 dkg darált háztartási keksz
- 3 ek kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 10-12 dkg kókuszreszelék
- pár csepp rumaroma
- 24 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- ételfesték

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!