2024.03.29. - Auguszta

Csirkemell baconbe tekerve

Csirkemell baconbe tekerve
Csirkemell baconbe tekerveA krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és mellé szeleteljük a hagymát. A csirkemellet négy vékony szeletre vágjuk, ezek kicsi szeletek, de pont megfelelnek a célnak. Minden szeletre fektetünk keresztbe egy-egy megpucolt fokhagymagerezdet és egy-egy szelet kaliforniai paprikát. Feltekerjük és belegöngyöljük egy-egy fél szelet bacon-be. Megtűzzük fogpiszkálóval és az előkészített krumpli karikákra helyezzük mind a négy kis csomagot.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, 20 percig sütjük alufólia alatt, majd újabb 15 percig fólia nélkül. A krumpli kissé megpirul, a szalonnáról nem is beszélve. A paprika pedig különlegessé teszi ezt az egyszerű ételt.

Hozzávalók:

- 20 dkg csirkemell filé
- 2 szelet bacon
- 0.5 db piros kaliforniai paprika
- 4 gerezd fokhagyma

A körethez:

- 3 közepes db burgonya
- ételízesítő ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!