2025.11.01. - Marianna

Karácsonyi habkarika

Karácsonyi habkarika
Karácsonyi habkarikaElőkészítünk két sütőpapírral borított sütőlemezt. A porcukor egyik felével 18 dkg-mal, elkezdjük felverni a tojásfehérjéket úgy, hogy a porcukrot kis adagokban szórjuk hozzá. A cukor másik felére ráöntjük a vizet, és kis lángon elkezdjük főzni. Cukorszirupot főzünk belőle. Ha elkezd főni, akkor kevergetve addig főzzük, amíg hólyagos, és sűrűn folyós nem lesz. A sütőt bekapcsoljuk, de csak 50 fokra. A habhoz vékony sugárban csurgatjuk a még meleg cukorszirupot, és addig verjük, amíg borotvahab sűrűségű nem lesz.
Csillagcsöves nyomózsákba töltve, a papírra karikákat nyomunk, a tetejükre pedig szórócukrot szórunk. Így kell sütni 2 óra hosszat.

(Ételszínezékkel színes karikákat is készíthetünk, illetve cukorkákkal ízlés szerin t díszíthetjük.)

Hozzávalók:

- 4 db tojásfehérje
- 36 dkg porcukor
- 80 ml víz