
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát rásimítjuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Hozzávalók:
A krémhez:
- 25-30 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
- 2 evőkanál rum
- 20 dkg margarin
A tésztához:
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 6 evőkanál finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 6 evőkanál porcukor
- 6 tojás
- 10 dkg margarin
A tepsi kikenéséhez:
- finomliszt
- margarin
A tetejére:
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 3-4 evőkanál kristálycukor
- 6 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló