2024.04.19. - Emma

Töltött cukkini

Töltött cukkini
Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában kettévágjuk, a magos-szivacsos belsejét kanállal kikaparjuk. A gombát megmossuk, papír kéztörlőn leszárítjuk és vékony szeletekre vágjuk (mérettől függően előtte kettévágjuk a gombát). A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Kisebb serpenyőben 1 ek olajat megforrósítunk. Beletesszük a hagymát (és esetleg a fokhagymát), megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Addig pároljuk – többszöri kevergetés mellett – a gombát, amíg a leve elpárolog.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Közben fűszerezzük sóval, borssal, esetleg kevés őrölt köménymaggal. Ha kész, húzzuk le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni. A főtt rizst egy tálban villával keverjük el a darált hússal. Adjuk hozzá a gombát és a tojást, villa segítségével addig keverjük a masszát, amíg minden hozzávaló elvegyül egymással. Fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal, végül adjuk hozzá az apróra vágott zöldpetrezselymet is.
Egy tepsi alját kenjük ki hajszálvékonyan a maradék olajjal, tegyük rá a cukkiniket. A cukkinik belsejét kevés sóval és borssal fűszerezzük, majd kanál segítségével töltsük meg a töltelékkel. 200 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük.

Hozzávalók:

- 1 nagyobb (tölteni való) cukkini
- 5 dkg főtt rizs
- 10 dkg darált hús
- 15 dkg gomba
- 1 tojás
- só, őrölt bors
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- 2 ek olaj
- apróra vágott zöldpetrezselyem

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!