2025.10.31. - Farkas

Tepsiben sült chilis bab

Tepsiben sült chilis bab
Tepsiben sült chilis babA nyers darált húst elkeverjük az aprított hagymával, fokhagymával, babbal, kukoricával, kockára vágott paprikával és az összes fűszerrel, amiket ízlés szerint adagolunk hozzá. Ezt a keveréket egy kiolajozott hőálló tálba lazán, lenyomkodás nélkül beleterítjük. Az öntethez valókból keveréket készítünk, majd leöntjük vele a húsos masszát,ami szépen körülöleli majd a husinkat. Az egész tetejére reszelt sajtot szórunk és középmeleg sütőben 40 perc alatt pirosra, illatosra sütjük. Tálaláskor tejföllel locsoljuk meg és szórhatunk rá őrölt chilit plusszba!
Hozzávalók:

- 50 dkg darált hús
- 1 doboz kukorica konzerv
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 1 nagy hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy kaliforniai paprika
- só
- bors
- pirospaprika
- őrölt kömény
- bazsalikom
- chili ízlés szerint

Öntethez:
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl paradicsomlé
- 1 kk liszt
- só
- bors
- bazsalikom
- chilipor
- tetejére reszelt sajt