2025.10.31. - Farkas

Sajtos rudacskák

Sajtos rudacskák
Sajtos rudacskákA lisztet, sót, parmezánt, oregánót a borssal összekeverem, majd a vajat pici mennyiségekben rákockázom. Robotgéppel fél perc alatt morzsássá dolgozom, majd hozzáadom a tojás sárgáját és a hideg vizet, majd összegyúrom a tésztát, majd lisztezett deszkán fél cm vékony téglalappá nyújtom és szintén fél cm vastagságú hasábokat vágok a pizzavágómmal. (Lehet nagyobb rudakat is készíteni és sütés után darabolni.) Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem a rudakat, majd kissé felvert tojásfehérjével megkenem és megszórom a szezámmaggal.
Hozzávalók:

- 20 dkg liszt
- 1/2 tk só
- 5 dkg parmezán
- 1 ek oregánó
- frissen őrölt bors
- 10 dkg hideg vaj
- 1 tojás
- 4 ek hideg víz
- szezámmag