2024.03.29. - Auguszta

Mustáros lazac

Mustáros lazac
Mustáros lazacA zöldségeket megmossuk, felkarikázzuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük erőlevessel, sózzuk, borsozzuk és félig lefedve 8-10 perc alatt puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről és lefedve 15 percig állni hagyjuk. A halszeleteket megmossuk, meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, megborsozzuk, és a szárukat madzaggal összekötjük. Egy teflonba olajat teszünk, és a halak mindkét oldalát néhány perc alatt pirosra sütjük. Ha kész, papírtörlőre szedjük ki őket.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Vajon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát, megszórjuk a liszttel, majd ráöntjük az erőlevest és a tejszínt (tejfölt). Megfűszerezzük, majd gyöngyöző forrásig kevergetjük. Belekeverjük a mustárt, majd elzárjuk alatta a gázt.

Tálalás előtt a halszeletekről leszedjük a madzagot, a zöldséges rizzsel és a szósszal együtt, forrón tálaljuk. Petrezselyemmel, bazsalikomlevelekkel és citromkarikákkal díszítjük.

Hozzávalók:

- 4 szelet lazac
- 2 evőkanál (olíva)olaj
- 4 evőkanál citromlé
- só
- bors
- frissen tépett bazsalikom

- 25 dkg rizs
- (olíva)olaj
- fél-fél piros és sárga kaliforniai paprika
- kevés kukorica
- 1 csomag újhagyma
- erőleves

A mustármártáshoz:
- 1 hagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál margarin
- 2 dl erőleves
- 1,5 dl tejszín vagy tejföl
- 4 mokkáskanál (dijoni) mustár
- só
- bors
- ételízesítő

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!