2025.10.31. - Farkas

Sült hús gombás szósszal

Sült hús gombás szósszal
Sült hús gombás szósszalA húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Rövid ideig állni hagyjuk a hűtőben, hogy érjen az íze. A hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a saját levében párolódjon. Hozzáadjuk a leveskockát, vagy ételízesítővel ízesítjük. Ha a gomba puha, rászórunk kb. 1 evőkanál lisztet, majd felöntjük a tejföllel, ízlés szerint tovább fűszerezzük. A húst megsütjük, akár tepsiben, akár olajban, és beletesszük a mártásba. Általában rizzsel tálaljuk, de zsemlegombóccal is lehet.
Hozzávalók:

- 50 dkg sertéscomb
- 25 dkg gomba
- 2 nagy doboz tejföl
- húsleveskocka vagy ételízesítő
- 1 nagy fej hagyma
- kevés liszt
- só
- bors