2025.11.01. - Marianna

Gyors ananászleves

Gyors ananászleves
Gyors ananászlevesAz ananászt megpucoljuk, feldaraboljuk, (ha konzerv, akkor a levével együtt mehet az edénybe) kevés vizet rakunk az edénybe és a kockára vágott ananászt beletesszük, majd ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 5 percet főzzük, (nem kell agyonfőzni!) majd a tejszínbe belerakjuk a pudingport és besűrítjük vele a levest. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk, ha pedig sűrű lenne, akkor tejjel hígíthatjuk. Langyosan és hidegen is fogyaszthatjuk. Bár ezekben a nyári napokban inkább hidegen ajánlott, legalább kicsit hűti a szervezetet.
Hozzávalók:

- 1 db ananász (konzerv is jó, ha más nincs)
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- szegfűszeg
- kb 1,5 dl főző tejszín
- 1 cs. vaníliás cukor
- tej, ha túl sűrű lenne