2024.03.29. - Auguszta

Rakott padlizsán

Rakott padlizsán
Rakott padlizsánMossuk meg a padlizsánt, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg! Hagyjuk így fél órát, majd töröljük meg. Egy serpenyőbe tegyünk 3-4 evőkanál olajat, lisztezzük be a padlizsánokat, és süssük meg forró olajban mindkét oldalon! Tegyük félre! Pirítsuk meg pár evőkanál olajon az apróra vágott hagymát és a darálthúst, szórjuk meg egy csapott evőkanál liszttel (nem kötelező), majd keverjük össze. Adjuk hozzá a meghámozott és darabokra vágott paradicsomot, sót és borsot, majd keverjük újból össze. Addig hagyjuk a gázon, amíg elpárolog a paradicsom által eresztett víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Öntsünk rá még egy csésze forró vizet, és addig hagyjuk főni, míg elpárolog a víz, és a hús elkezd pirulni.

Tegyük bele a tejfölt és a felaprított petrezselymet, majd keverjük össze. Egy edénybe tegyünk egy réteg sült padlizsánt, rá egy húsos réteget, egészen addig, amíg elfogynak a hozzávalók. A legfelső réteg padlizsánból álljon. A tetejét szórjuk meg sajttal.

Hozzávalók:

- 1/4 kg darált hús
- 2 nagyobb padlizsán
- 50 g reszelt sajt
- olaj
- 1/2 evőkanál tejföl
- 4 paradicsom
- petrezselyem
- só, bors
- liszt
- 1 fej vöröshagyma

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!