2024.05.03. - Tímea, Irma

Mákos tészta rakottan

Mákos tészta rakottan
Mákos tészta rakottanA mákot megdaráljuk, és elvegyítjük 10 dkg porcukorral. A tésztát enyhén sós, lobogó, bő vízben, amibe 1 evőkanál olajat is teszünk, kifőzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal. Egy magasabb falú tepsit vastagon kikenünk vajjal, és beszórunk a zsemlemorzsával. Beleterítjük a tészta felét, és egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével. A tejfölt elkeverjük 1 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 db nyers tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, amin egyenletesen eloszlatjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Előmelegített sütőben 220 fokon addig sütjük, míg a teteje kissé megpirul, ez kb. 30 percet vesz igénybe. Igény szerint porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

Hozzávalók:

- 50 dkg hosszúmetélt
- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg mák
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tejföl ( 20 %-os )
- 1 db tojás
- 25 dkg házi sárgabaracklekvár
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 dkg vaj

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!