
A csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk. A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb. A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára. Ha kisültek lecsepegtetjük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy kis lábosban összekeverjük a máz hozzávalóit, felforraljuk és pár másodperc után el is zárjuk alatta a gázt. Rácsurgatjuk a húsra és jól összeforgatjuk. Tetszőleges körettel fogyasztjuk.
Hozzávalók:
- 1 db csirkemell (egész, filé)
A bundához:
- 200 g búzaliszt
- 1 db tojás
- 12 g sütőpor
- 1 csapott mokkáskanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál étolaj
- 1 csapott mokkáskanál só
- 4 evőkanál víz
Az édes-csípős mázhoz:
- 4 evőkanál ételecet (10%-os)
- 4 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál méz - vegyes virág
- 2 evőkanál étolaj
- 1 nagy teáskanál Piros Arany - csípős
- 4 evőkanál szezámmag
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!