2024.04.25. - Márk

Rakott zöldbab

Rakott zöldbab
Rakott zöldbabA zöldbabot alaposan megtisztítjuk, két centiméteres darabokra fel vágjuk, majd forrásban lévő ételízesítővel ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és a zúzott fokhagymát, megpirítjuk, ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá és megfőzzük. A rizst az előírás szerint, ételízesítővel ízesített vízben készre főzzük. A kész rizst lecsöpögtetjük,majd a szaftos húshoz keverjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy hőálló tál alján elrendezzük a zöldbab felét, majd a rizses húst, befedjük a maradék zöldbabbal és lekenjük a tojással kikevert tejföllel, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók:

- 70-80 dkg friss vagy mirelit zöldbab
- 2 babérlevél
- ételízesítő
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 evőkanálnyi étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- 1 főzőtasakos rizs
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- reszelt sajt

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!