2025.11.02. - Achilles

Fokhagymakrém leves

Fokhagymakrém leves
Fokhagymakrém levesA megpucolt fokhagymagerezdeket áttörjük, majd a felolvasztott vajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és a húslével fokozatosan felöntjük, közben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk frissen reszelt szerecsendióval. Felforraljuk, majd lassú tűzön még 5 percig főzzük. A tűzről levéve a fokhagymakrémleveshez hozzáadjuk a tejszínt, így krémesebb levest kapunk. Tálaláskor, a fokhagymakrémleves tetejét díszíthetjük snidlinggel, vagy kevés sajttal is megszórhatjuk. Pirított kenyérkockát, vagy levesbetét gyöngyöket kínálhatunk még hozzá.
Hozzávalók:

- 5-6 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 húsleveskocka
- 1,5 l víz
- 1,5 dl főző tejszín
- só
- bors
- szerecsendió